Genieten, Geloven, Groeien

Groep 7/8

Hallo allemaal!

Wij zijn groep 7-8. Een combinatiegroep van 17 kinderen. Wij hebben het vaak erg gezellig in de klas! Benieuwd wat we zoal allemaal doen? Kijk dan eens geregeld op deze pagina, want samen gaan we er een leerzaam jaar van maken en helpen we elkaar successen te bereiken! 
 
Altijd onderweg
Met Blink Wereld zijn wij begonnen met het thema 'Altijd onderweg'. In dit thema krijgen we een beeld van emigratie met alles wat daarbij hoort, zoals emigratie in vroegere tijden, migratie van planten en dieren, redenen om te emigreren, de eigen familiegeschiedenis, de ontvangst in een nieuw land, de verschillen tussen culturen en de kennis die je moet opdoen om in het andere land te integreren.

In de vier onderzoekslessen:
• Onderzoeken we waarom planten en dieren 'reizen'.
• Ontdekken we welke vier redenen Nederlanders na de Tweede Wereldoorlog hadden om te emigreren.
• Onderzoeken we  verhalen van gastarbeiders uit Marokko en Turkije. Waarom kwamen zij naar Nederland?
• Onderzoeken we waarom veel Europeanen naar Amerika emigreerden.

In het eigen onderzoek:
• Bedenken we naar welk land wij zouden willen emigreren. Over dat land maken we een presentatie.


Vredesposterwedstrijd
Afgelopen weken hebben we gewerkt aan een Vredesposter met als thema: "We are all connected: We zijn allemaal verbonden. Het maken van deze Vredesposter is onderdeel van een internationale wedstrijd die wordt georganiseerd door Lions Club International. Lions Venray, de regionale divisie, organiseert dit voor de gemeente Venray. 
Met alleen het bovengenoemde thema, zijn we vol enthousiasme aan de slag gegaan. De resultaten mogen er dan ook wezen!
Het team van EigenWijs heeft de posters bekeken en heeft door individueel te stemmen 3 posters gekozen voor de vervolgronde. De uitgekozen posters zijn van: Kirsty, Riva en Koen. Deze posters zijn opgehaald door Lions Venray en worden van zaterdag 16 tot en met 30 oktober tentoongesteld in de centrale ruimte van de bibliotheek Venray. Hier kan door het publiek gestemd worden op de mooiste of beste poster. De poster met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs. Wij zijn erg benieuwd naar de mening van het publiek. De uitkomst hiervan, verwachten we na de herfstvakantie.
 

Kinderpostzegels
Tussen 29 september en 6 oktober zijn wij weer langs de deuren gegaan voor de jaarlijkse #Kinderpostzegelactie. We steunen hiermee projecten die kinderen helpen meer #veerkracht te ontwikkelen, zodat ze beter in staat zijn om door deze crisistijd te komen. 


Xpeditielab
Zes keer per jaar brengt groep 7 een bezoek aan het Xpeditielab. Omdat wij een combinatiegroep hebben, mag groep 8 ook mee. Een combinatiegroep heeft ook voordelen!
Tijdens de bezoekjes gaan we met heel veel verschillende activiteiten aan de slag. Alle opdrachten staan in het teken van ICT, Wetenschap en Techniek. Zo zijn we aan de slag gegaan met AR en VR, stop motion, 3D-printing en hebben een aantal kinderen zich laten opsluiten in een heuse Xcaperoom!

 

Wereldoriëntatie - Stem op mijn partij
Met Blink Wereld zijn wij begonnen met het thema Stem op mijn partij! In dit thema richten we een politieke partij op waarmee we aandacht vragen voor een wereldprobleem. Voordat we hiermee aan de slag gaan onderzoeken we wereldproblemen van nu, zoals het broeikaseffect en de vervuiling van Europese rivieren.