Genieten, Geloven, Groeien

Ouderportaal

 BasisOnline is de vormgever voor de website en heeft tevens het Ouderportaal ontwikkeld. Nagenoeg alle ouders zijn inmiddels toegevoegd en hebben inloggegevens ontvangen. Heeft u geen inloggegevens of bent u deze kwijt? Neem dan contact met ons op. Er zijn twee manieren om in het ouderportaal te komen. Dat kan via de Ouderportaal app van BasisOnline of via de website. Er zijn echter wel verschillen in gebruik. 

Gebruik van de website 
De app is handig in gebruik maar bevat niet alle informatie die er op het ouderportaal te vinden is, zoals bijvoorbeeld de boekenkast of de gesprekkenplanner. Daarom is het erg belangrijk om regelmatig in te loggen via de website: ouders.basisonline.nl. Via deze website is alle informatie beschikbaar.

Informatie voor de groep
Ook wij worden steeds handiger in het gebruik van het Ouderportaal en selecteren inmiddels bij het plaatsen van berichten voor welke groep het bericht van toepassing is. In het Ouderportaal van bijvoorbeeld de onderbouw zijn alleen nieuwsberichten en fotoalbums beschikbaar die van toepassing zijn op deze bouw of algemeen zijn en dus voor alle groepen gelden.

Meldingen ontvangen 
Bij het plaatsen van belangrijke mededelingen of nieuwsberichten kan de leerkracht kiezen voor het sturen van een pushbericht. Deze notificaties (meldingen) komen dan als melding binnen in de app op een mobiel toestel en is zichtbaar in het startscherm van het toestel. Niet alle berichten of mededelingen moeten direct worden gezien. Deze ziet u dan alleen als u de app opent. Het is mogelijk om notificaties uit te schakelen. Ga daarvoor naar de app en klik in het menu onderaan op het moersleuteltje en geef aan of u notificaties wilt ontvangen.

Gegevens up-to-date 
Als ouder kunt u zelf de persoonsgegevens aanpassen via de website ouders.basisonline.nl. Dit betekent dat het belangrijk is om wijzigingen van telefoonnummers of adresgegevens niet alleen per mail door te sturen naar de leerkracht, maar dit ook in de omgeving van het Ouderportaal te wijzigen. Zo wordt u bijvoorbeeld ook op het juiste nummer gebeld als uw kind ziek is.

Hulp nodig?
Er zijn verschillende ouders die kunnen helpen met vragen over het Ouderportaal. Zijn er onduidelijkheden of vragen over het gebruik of mist u informatie? Neem dan gerust contact op met de leerkracht van uw kinderen. Loop na schooltijd even binnen of stuur een mailtje. Geen enkel probleem, wij willen graag helpen en kunnen het gebruik zo beter afstemmen.

Feedback 
Het Ouderportaal is een prachtig middel om in de wereld van digitale media op de hoogte te blijven van schoolse zaken. Dit vraagt van ouders en school een actieve inbreng in deze informatievoorziening. Teamleden worden uitgedaagd actief te blijven en dit communicatiemiddel juist in te zetten. Ouders krijgen een actievere rol in het zelf kunnen voorzien van de informatie die zij nodig hebben. We willen graag samen met u deze wisselwerking blijven verbeteren. Daarom ontvangen we graag feedback. Heeft u tips, werkt er iets niet naar behoren, zijn er opmerkingen, etc. Dan horen we het graag.

Privacy
Indien ouders geen gebruik wensen te maken van het Ouderportaal ontvangen zij geen informatie meer van en over school. Het Ouderportaal is een omgeving die voldoet aan de nieuwe privacywetgeving (AVG). Als school voldoen wij aan de plicht om ouders te voorzien van informatie.
We zijn als school NIET verplicht om de informatie op een andere wijze aan ouders te delen.
 
Indien u vragen heeft kunt u deze stellen aan Tom Albers; t.albers@spovenray.nl. 
Werkzaam op maandag t/m vrijdag.