Inloggen Social Schools

Groep 7-8

Fantastische families
Met Blink Wereld zijn wij begonnen met het thema Fantastische families. In dit thema onderzoeken we verschillende familieverhalen. In de intro wordt het verhaal van Franz Ferdinand en zijn familie ontrafeld. Zijn moord in 1914 vormde de aanleiding tot de Eerste Wereldoorlog. In ons onderzoek bedenken we welke familie uit de (wereld)geschiedenis we willen onderzoeken.

In de vier onderzoekslessen
• Leven we ons in, in het verhaal van een soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog.
• Kijken we naar het verhaal van Willem II en zijn zoon Willem III. Zij kregen een conflict. Wat waren daarvan de gevolgen?
• Kijken we naar de nozems in de jaren ’50. Waarom wilden deze jongeren anders leven dan hun ouders?
• Ontdekken we hoe het in het begin van de twintigste eeuw was om in twee culturen te leven en wegen ze de voor- en nadelen af van verschillende manieren om op discriminatie te reageren.

In het eigen onderzoek
• Kiezen we een familieverhaal van vroeger of nu. Van die familie gaan we een beeldend verhaal maken.

Kinderpostzegels
Vanaf woensdag 28 september gaan we weer op pad voor de Kinderpostzegelactie 2022. We komen in actie om leeftijdsgenoten te helpen die vastlopen op school. Want kinderen willen andere kinderen helpen.
Het thhema van de actie van dit jaar is: Geef kinderen wind mee!
De opbrengst is bestemd voor kinderen die zó veel aan hun hoofd hebben dat ze vastlopen op school. Ze hebben bijvoorbeeld problemen thuis of iets naars meegemaakt. Het lukt deze kinderen niet het beste uit zichzelf te halen. Stichting Kinderpostzegels geeft ‘wind mee’ en helpt deze kinderen met begeleiding of een speciale training. Zodat ook zij weer met een vrij hoofd naar school kunnen.